25 Mart 2010 Perşembe

Gezilesi, Görülesi Sergiler


Şubat ve Mart aylarında gezip gördüğüm, uğramayı planladığım sergiler:


Su Yücel: Ressamın istanbul çeşmeleri ve suya dair sergisi, tarlabaşı'ndaki kadınlarla tef kullanarak yaptığı workshop'tan çıkan ürünlerle beraber; 9 şubat - 13 mart tarihleri arasında Maçka Sanat'ta sergilendi. Sergiye sergi süresinin ortalarında uğradım, Su Hanım sahiden de suya dair pek çok şeyi resmetmiş. Su birikintilerinden nasibini alan sokak köpeklerinden tutun Şadırvanlara kadar, toplumumuzda, güncel hayatta suya dair canlı cansız, kentsel, küçük, büyük ölçekli pek çok şey vardı resimlerinde. Teknik anlamda büyük alanlı kanvasta figür ve objelerin belli parçalarını, ışık gölge derinlik gibi görsel kavramları, farklı renk parçaları ve çalakalem fırça darbeleriyle ifade ettiğini söyleyebilirim.

Serdar Akkılıç: Genç ressamın ilk kişisel sergisi Nişantaşı'nda Ihlamour Sanat'ta. Çocukluktan beri hayallerini resmetmiş.

http://sanatkop.com/index.php/2010-03-31-ilk-kisisel-sergisiyle-serdar-akkilic-ihlamour-sanat-galerisi%E2%80%99nde/

Açık Şehir: http://www.futuriska.org sitesinden alıntıdır: “açık şehir: biraradalığı tasarlamak” başlığıyla rotterdam bienali, kentsel koşulların sürdürülebilirliği için mimarlar ve şehirciler nasıl gerçekçi katkılarda bulunabilir sorusuyla tasarımcıların gözünden toplumsal uyum konusunu merkeze alıyor.'' rotterdam mimarlık bienali'nden bir seçki, depo istanbul'da sergilenmekte.

Mistik Metamorfoz: münire yurdayüksel'in odakule sanat galerisi'ndeki sergisi.biçim ve dokunun birbiri içine karıştığı sergide, eserler ile bir illüzyon etkisi yaratmak amaçlanmış. doğa teması fantastik bir anlatımla dile gelmiş.sergi 27 mart'a kadar sürüyor...

Vincent Van Gogh'un Peşinde: bizzat ressamın yaşadığı mekanlara gidilerek buradaki yaşamın izinin sürülmesi ve bunun sonucunda çeşitli sanatsal iddialar ortaya atılması kapsamında ortaya konan bir sergi.sergiye 11 sanatçı katılmış, sergi mekani çankaya belediyesi çağdaş sanatlar merkezi, ankara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder